Mala intimna vjenčanja

Mala i intimna vjenčanja su savršen izbor za sve one parove koji svoj veliki dan žele podijeliti sa svojim najmilijima, svojom rodbinom i prijateljima.  Čin sklapanja braka se u našoj tradiciji oduvijek obilježavalo velikim proslavama, pirevima i gozbama koje su nerijetko trajale i po nekoliko dana, a zvali su se svi, od strina i stričeva do susjeda i poznanika. Neki su stari običaji poput slavlja od tjedan dana, lažnih mladenki i odlaženja po mladenku u njezinu rodnu kuću, pali  u zaborav pod velom modernog vremena.

 I dok danas neki mladenci sanjaju o velikim svatovima s mnoštvo uzvanika, neki se pak odlučuju za nešto lakšu i nježniju verziju od nekoliko do nekoliko desetaka odabranih gostiju, rodbine, kumova i najdražih prijatelja. Pri planiranju malih slavlja i svečanosti parovi sve mogu urediti po svom ukusu i do u detalja. Naravno da se sve to može  isplanirati i pri organizaciji velikih vjenčanja, no u ovakvom slučaju je to puno opuštenije i jednostavnije za izvesti.

Vjenčanje s malim brojem  uzvanika se može svesti na neformalnu večeru, ali takva vjenčanja također mogu biti glamurozna i pomno osmišljena. I mali broj uzvanika ima svojih prednosti. Organizacija takvih prijema je jednostavnija, atmosfera je intimnija jer mladenci imaju mogućnost posvetiti pažnju svim uzvanicima, dok je na velikim vjenčanjima to teško izvedivo. I album s vjenčanim fotografijama će imati posebnu čar i intimu kada na njima budu svi, a par se može prisjetiti svih lijepih trenutaka koje su imali sa svojim dragim gostima. Ukoliko se odlučimo izreći sudbonosno DA na otvorenom u nekom prirodnom ambijentu i to je lakše učiniti s manjim brojem gostiju. Kod planiranja velikih svatova mladenci se ne rijetko suočavaju s pritiskom roditelja i obitelji te njihovim brojnim savjetima i prijedlozima, koji iako dobronamjerni mogu imati poprilično stresni učinak na mladence, te oni od silnog planiranja i provjeravanja jeli sve po planu, kasnije ni ne sjećaju dijela večeri.  Također, ukoliko gledamo i s financijske strane malo vjenčanje ima svoju dobru stranu.

Ideja za lokacije na kojima  bi izrekli sudbonosno da u intimnijoj i nježnijoj varijanti ima na pretek, bitno je kreativnost uskladiti s preferencijama para.  Tako vjenčanje može biti organizirano pod vedrim nebom, dalje od grada, u nekom parku pa i ako nam vrijeme pomrsi planove uvijek je lakše pod šator smjestiti 25 gostiju nego li 250. Više nije ni toliko rijetko da se parovi odluče uputiti s  kumovima na neku egzotičnu i udaljenu destinaciju te tamo izmijeniti svoje zavjete, a kod takvih putovanja je čar što odmah započinjete s medenim mjesecom.
Ukoliko parovi vole galantnije večere postoje mnoge romantične sale i manje dvorane na kojima bi mogli organizirati večeru povodom svog velikog dana.
U današnje, moderno doba sve se više mladih odmiče od tradicije, pa tako vjenčanice sa šlepom budu zamijenjene malim večernjim haljinama, glazbu puštaju DJ-evi te se večer pretvori u pravi svatovski party. Neovisno volite li tradiciju ili ste avanturisti željni nečeg novog, i iz kojeg razloga ste se odlučili za  manje i intimnije vjenčanje jer sve ima svoje prednosti. Na kraju kad i vaša večer završi, jedino je bitno da sve bude baš onako kako ste si sami isplanirali i kako ste željeli, te da se sjetite, kada za nekoliko godina budete prelistavali svoj svadbeni album, svake anegdote, gosta i sitnice koji su vaš najveći dan učinili posebnim i za pamćenje.

Možda će vas zanimati…

Odabir pozivnice za vjenčanje

Odabir pozivnice za vjenčanje

Pozivnice za vjenčanje bi trebale biti pri samom vrhu na popisu obaveza vezanih oko pripreme vjenčanja. Često se...