Odabir pozivnice za vjenčanje

Pozivnice za vjenčanje bi trebale biti pri samom vrhu na popisu obaveza vezanih oko pripreme vjenčanja. Često se dogodi da parovi odgađaju njihov odabir i naručivanje do posljednjeg trenutka. To može biti veliki problem s obzirom na to da je za naručivanje oglednog primjerka, a potom i za tiskanje kompletne narudžbe te u konačnici za njihovo slanje uzvanicima, potrebno dosta vremena.

Rješenje u posljednjoj minuti nije dobra ideja, ne samo zato što ćete biti pod pritiskom zbog vremenskog roka i skorog datuma vjenčanja, već i zato što je pozivnica za vjenčanje prvi dojam koji gosti dobivaju, a koji ih “priprema” na vašu nadolazeću svečanost. Stoga bi vjenčane pozivnice trebale biti osmišljene i naručene na vrijeme i s punom pažnjom, a nikako ovlaš i u posljednjem trenutku.

Dakle, ne čekajte i ne odgađajte! Ostavite si dovoljno vremena za istraživanje ponude svadbenih pozivnica. Na vrijeme se pripremite za odabir boje pozivnica, fonta, materijala, dizajna i ostalih dodataka koji pozivnicu čine besprijekornom.

Tržišna ponuda pozivnica za vjenčanje

Svima su nam poznate tradicionalne pozivnice koje podrazumijevaju papirnatu, najčešće bijelu pozadinu ili eventualno pozadinu neke klasične boje, crno kurzivno pisanje te obične ili sasvim skromno ukrašene rubove ili kutove pozivnica.

Naravno, klasika je provjereni recept za nepogrešiv odabir. Međutim, današnji mladenci za svoj veliki dan sve češće priželjkuju nešto novo, moderno, drugačije od klasike, nešto što odskače od uobičajenog, pa čak i kada su svadbene pozivnice u pitanju.

Nasreću, standardi i vjenčani običaji se neprestano razvijaju. Tako su se kroz godine i trendovi izrade pozivnica značajno transformirali – od kreativnih dizajna, glamuroznih uzoraka pa sve do potpuno neočekivanih i pomalo avangardnih materijala. U konačnici, današnje pozivnice za vaše vjenčanje izgledaju izrazito drugačije od onih koje su bile popularne u prošlosti.

Klasične pozivnice za vjenčanje

Tražite li klasične pozivnice za vjenčanje naići ćete na čist i elegantan dizajn, jednostavne, sofisticirane ispise, minimalistički tekst i prigušene palete boja. Uobičajena tema na tradicionalnim pozivnicama su simboli ljubavi i vjere poput vjenčanog prstena, srca i križeva.

Minimalističke vjenčane pozivnice

Svi koji žude za minimalističkom, modernom estetikom, u tržišnoj ponudi mogu očekivati prije svega profinjene i elegantne pozivnice. Minimalističke pozivnice krase oštre, tanke linije, nježni, pastelni tonovi i minimalni dodaci poput primjerice elegantne satenske mašnice. Ako niste ljubitelji napadnih detalja ili kiča, jednostavne pozivnice minimalističkog dizajna su nepogrešiv odabir.

Moderne pozivnice

Zanimate li se pak za moderan dizajn, tada očekujte raznolikost linija, upečatljive stilove slova i neobične geometrijske uzorke. Također, moderan stil pozivnice nerijetko podrazumijeva i specijalne tehnike, kao što su primjerice utiskivanje folije, zlatotisak (foliotisak), lasersko izrezivanje i sl.

Neobične svadbene pozivnice

Definicija neobičnog stila pozivnica podrazumijeva rijetko korištene materijale, zanimljive kombinacije živahnih boja, raznih svjetlucavih detalja i neobičnih dodataka. Kod ovakvih pozivnica mašta zaista nema granicu. Ako ste dovoljno hrabri i želite baš takve fora pozivnice, možete očekivati da ćete dobiti prava mala umjetnička djela koja će zasigurno zadiviti vaše uzvanike.

Smjernice za odabir najbolje vjenčane pozivnice

Vaš stil vjenčanja

Klasično, moderno, tradicionalno, zabavno, opušteno ili raskošno? Koji god stil vjenčanja priželjkujete za svoju veliku proslavu, imajte na umu da će dizajn pozivnice, otisnuti font i boje kojima ćete se poigrati prenijeti vaše osjećaje. Već putem same pozivnice uzvanici vjenčanja moći će naslutiti kakav stil proslave mogu očekivati.

Materijali za vjenčane pozivnice

Svi znamo što su konvencionalne papirnate pozivnice. No, jeste li znali da takve pozivnice munjevitom brzinom odlaze u prošlost? S trona ih sve jače potiskuju pozivnice izrađene od nekonvencionalnih materijala.

Samo neki od neobičnih materijala koji su u posljednje vrijeme planetarno popularni bili su nezamislivi prijašnjih godina. Tako možete izabrati svadbene pozivnice od tkanine, kože, akrila, mramora, pleksiglasa. A što kažete na drvene pozivnice? Da, dobro ste pročitali, danas su dostupne i pozivnice izrađene od drveta. Neobično i zanimljivo, zar ne?

Želite li zadiviti svoje goste, privući njihovu pažnju i ostaviti jedinstven dojam, pozivnice od neobičnih materijala su savršen izbor.

Boje

Da biste osigurali usklađenost cjelokupnog dekora vaše proslave, odaberite isti ton boje za sav pripadajući svadbeni asesoar. no, pri tome pripazite da upravo tu nijansu dostavite dizajnerskom timu za izradu pozivnica, kako bi vjenčana pozivnica dosljedno slijedila boje cjelokupnog svadbenog dekora.

Što se tiče popularnosti boja svadbenih pozivnica, one se razlikuju prema osobnim afinitetima svakoga para. Dok su bijela i bež boja klasičan izbor, i predviđamo da će ostati popularni na tradicionalnim vjenčanjima zauvijek, moderni parovi se ipak odlučuju za nešto drugačije. Primjerice, sve više se kombiniraju različiti tonove jedne boje ili pak više nijansi koje se naizgled ne slažu, a sve s ciljem postizanja suvremenog izgleda.

U pravilu, s odabirom boja ne možete pogriješiti, sve dok pratite jedno osnovno pravilo – ista nijansa boje za kompletan svadbeni pir. Jednostavno rečeno – ako je cjelokupan vjenčani stil popraćen ljubičastom bojom, naravno da pozivnice ne bi trebale biti u plavim nijansama.

Oblik i veličina pozivnice za vjenčanje

Tradicionalne i standardne su pravokutne vjenčane pozivnice. No, ako ste dovoljno hrabri, maštoviti i razigrani, možete eksperimentirati i s nekim drugim, modernijim oblicima i veličinama.

Danas su izuzetno moderne okrugle ili trokutaste pozivnice, a posebno su tražene izrezane pozivnice, modeli nepravilnih oblika kao i pozivnice u obliku puzzli.

Cijena pozivnica

Cijena svadbenih pozivnica ovisi o raznim faktorima – o papiru, odnosno materijalu od kojega su izrađene, o tisku, odabranim dodacima, kvaliteti i mnogim drugim stvarima.

U pravilu, jeftine svadbene pozivnice su one koje uključuju već gotove stilove, tradicionalne materijale, klasičnu izradu i jednostavnost. S druge strane, skupe pozivnice za vjenčanje podrazumijevaju izradu po narudžbi, korištenje skupljih materijala, dodavanje posebnih, unikatnih detalja, nesvakidašnju izradu poput primjerice ručnog oslikavanja i sve ostalo što uobičajeni modeli ne podrazumijevaju.

Dakako, ako su vaša želja luksuzne, unikatne pozivnice, budite spremni i potrošiti više kako biste dobili glamurozan izgled i jedinstvenu pozivnicu.

Možda će vas zanimati…

Mala intimna vjenčanja

Mala intimna vjenčanja

Mala i intimna vjenčanja su savršen izbor za sve one parove koji svoj veliki dan žele podijeliti sa svojim...